Foutmelding

 • Deprecated function: Optional parameter $path declared before required parameter $arg is implicitly treated as a required parameter in include_once() (line 1439 of /home/rosesfor/domains/rosesforchildren.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Deprecated function: Optional parameter $data declared before required parameter $name is implicitly treated as a required parameter in include_once() (line 1439 of /home/rosesfor/domains/rosesforchildren.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Deprecated function: Optional parameter $data declared before required parameter $name is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/rosesfor/domains/rosesforchildren.nl/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Optional parameter $data declared before required parameter $name is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/rosesfor/domains/rosesforchildren.nl/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Optional parameter $file declared before required parameter $entity_type is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/rosesfor/domains/rosesforchildren.nl/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Optional parameter $account declared before required parameter $entity_type is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/rosesfor/domains/rosesforchildren.nl/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Optional parameter $entity declared before required parameter $entity_type is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/rosesfor/domains/rosesforchildren.nl/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Optional parameter $account declared before required parameter $entity_type is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/rosesfor/domains/rosesforchildren.nl/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Optional parameter $values declared before required parameter $entity_type is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/rosesfor/domains/rosesforchildren.nl/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Optional parameter $view_mode declared before required parameter $entity_type is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/rosesfor/domains/rosesforchildren.nl/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Optional parameter $langcode declared before required parameter $entity_type is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/rosesfor/domains/rosesforchildren.nl/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Optional parameter $input declared before required parameter $form_state is implicitly treated as a required parameter in require_once() (regel 12 van /home/rosesfor/domains/rosesforchildren.nl/public_html/sites/all/modules/media/media.module).
 • Deprecated function: Optional parameter $input declared before required parameter $form_state is implicitly treated as a required parameter in require_once() (regel 8 van /home/rosesfor/domains/rosesforchildren.nl/public_html/sites/all/modules/multiupload_filefield_widget/multiupload_filefield_widget.module).
 • Deprecated function: Optional parameter $base_table declared before required parameter $options is implicitly treated as a required parameter in include_once() (regel 3542 van /home/rosesfor/domains/rosesforchildren.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).
 • Deprecated function: Optional parameter $base_field declared before required parameter $options is implicitly treated as a required parameter in include_once() (regel 3542 van /home/rosesfor/domains/rosesforchildren.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Wie weet...

 

Wie weet...

Viering 15 jarig bestaan van Roses for Children. Zondag 15 september 2019.

Het Posttheater Arnhem

Programma.

Een bijzonder samenzijn Dagvoorzitter: Bob Roelofs

Aan het programma werken mee:
• Rob Frank, voorzitter Roses for Children
• Herman van Veen, zanger/beschermheer Roses for Children
• Edith Leerkes, gitariste/zangeres
• Burgemeester van Arnhem, dhr. Ahmed Marcouch
• Wereldvrouwenkoor Arnhem
• Marinus van den Berg, geestelijk verzorger/schrijver.
• Roos Blufpand, singer/songwriter
• Margrite Kalverboer, Kinderombudsvrouw
• Frederik Steenbrink, zanger
• Saskia Klomps, bestuurslid Lot’s Foundation
• Dansgroepen Stream en Breeze van DanceDepartment Malden

*Nina Karim van Oort documentairemaker

 

Wie weet...

Met trots delen wij u mee dat tijdens de viering van het 15 jarig bestaan van Roses for Children de documentaire TRAMMELANT in premiére is gegaan. In deze korte documerntaire trekt filmmaker Nina Karim van Oort samen met haar moeder Sil, medeoprichtster van Roses for Children, met de fiets van Nederland naar Portugal, om er achter te komen hoe je omgaat met moeilijke situaties. In de documentaire worden kinderen, die Nina en Sil tijdens hun tocht tegenkomen, om advies gevraagd: hoe gaan zij om met tegenslag en lastige emoties die daarbij komen kijken. En wat kunnen wij, als volwassenen, van hen leren. Zie www.rosesonwheels.nl

Hoe kun je van moeilijkheden mogelijkheden maken?

Met deze vraag fietsten documentairemaakster Nina Karim van Oort en haar moeder Sil van Oort, mede-oprichtster van stichting Roses for Children, in september 2017 naar Lissabon. Daar hebben ze de Portugese regering gevraagd hoe het kan dat Portugal in 2017 op de eerste plek stond in de Kids Rights Index, de lijst die landen rangschikt op basis van hun binnenlandse inspanningen voor de kinderrechten? Wat doet een land met weinig middelen om haar kinderen een toekomst te geven en wat kan Nederland hiervan leren? De nieuwsgierigheid en positiviteit van kinderen is wat moeder en dochter drijft. Sil is sinds 2015 steeds minder mobiel, daarom ging ze met een handbike de ruim 3000 kilometer afleggen om de uitdaging aan te gaan met de beperkingen van haar lichaam. Nina heeft de reis en de kinderen die ze onderweg ontmoet en gesproken hebben vast gelegd met haar camera. Want hoe gaan zij, de kinderen, eigenlijk om met beperkingen in hun levens?

Met dit project had als doel om aandacht te vragen voor de rechten van het kind wereldwijd en voor de positieve en leergierige blik die kinderen eigen is.

https://onepercentclub.com/nl/projects/roses-on-wheels

 

Wie weet...

 

dat Roos Blufpand sinds 2015 ambassadeur is van de stichting Roses for Children. Daarom heeft zij van 19 t/m 25 mei 2016 met haar Roses for Children tour verschillende theaters en bijzondere plekken in Nederland bezocht. Vanachter de piano en met haar cellist en gitarist heeft zij eigen liedjes gezongen en gespeeld die zowel klein en kwetsbaar als groots en meeslepend zijn.

Herman van Veens Stichting Roses for Children en artiest Roos Blufpand hebben namelijk meer gemeen dan alleen hun naam. Beiden geloven ze er heilig in dat de wereld een stukje mooier zou worden wanneer men zo nu en dan zou luisteren naar het kind in zichzelf.

Zangeres, songwriter en pianist Roos Blufpand weet dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Op haar in februari 2016 uitgekomen album Hoe dan laat zij zien dat het lang niet altijd lukt om die ‘kinderlijke’ liefde te verspreiden. Toch blijft ‘Alleen maar liefde’ volgens Roos het enige antwoord op de moeilijkste levensvragen. ‘’Soms wil ik weer denken als een kind en geloven dat mijn goed bedoelde woorden, worden doorgegeven door de wind.’’

Stichting Roses for Children probeert deze boodschap te verspreiden middels het in Arnhem gevestigde Monument voor het Onbekende Kind. Bij het Monument, dat uiteindelijk zal bestaan uit 35 mensgrote stenen afkomstig uit verschillende delen van de wereld, kan men gestorven kinderen over de hele wereld eren en herdenken. Mirjam & Sil van Oort (bestuursleden van Roses for Children) hopen vooral dat men op deze manier meer en meer beseft hoe belangrijk het is om onze verantwoordelijkheid te nemen voor de wereld en vooral voor de kinderen op deze wereld.

Wie weet...

Wat een prachtig idee 'het tellen' van kralen als vorm van danken, te gebruiken als steun of om je te herinneren aan al het goeds wat je ten deel valt, om je gedachten te richten en als stiltemoment. Kralen die je inspiratie geven, je blij maken of je helpen naar binnen te gaan.

De rozenkrans van vroeger als kind, de mala van boeddhisten en hindoeisten, het gebedssnoer van moslims en Indianen...en de dankbaarheidsstreng van Lisette, stuk voor stuk geven ze een moment van rust, een moment van bezinning.

We hebben steentjes opgeraapt van de Via Rosa (het kiezelpad bij het internationaal Monument voor het Onbekende Kind op terrein Delhuyzen) en Lisette en de vrijwilligers van dankbaar.org maakten hiermee 50 dankbaarheidssnoeren. Daarnaast maakten ze nog 50 strengen met een metalenring waarop poppetjes staan. Deze 100 snoeren werden aan Roses for Children geschonken met de boodschap dat we die voor €20,- p.st. (excl. verzendkosten) mochten verkopen en dat de totale opbrengst Roses for Children zou toekomen. Een prachtig gebaar, waar we heel blij mee zijn. Wanneer je een van deze dankbaarheidsstrengen wilt kopen (GRAAG !), kan dat via rosesforchildren@kpnmail.nl of via  rozenenstenen@gmail.com

Behalve snoeren met een 'Via Rosa steentje' en een ring met poppetjes erop, maken Lisette en de vrijwilligers van dankbaar.org snoeren met verschillende andere symbolen. Roses for Children en ikzelf zijn sinds kort ambassadeurs van dankbaar.org en dit betekent dat van elk  snoer dat verkocht wordt via onderstaande link, 16% ten goede komt aan Roses for Children.

Fijn wanneer je door middel van je aankoop een steentje bijdraagt aan de realisatie van het Monument voor het Onbekende Kind!

http://www.dankbaar.org/shop/category/basiscollectie?ap_id=rosesforchildren

Wie weet...

(Vanuit een kerkelijke groep) "Vandaag zondag 2 november 2014, zijn wij, aansluitend aan een kerkdienst, met zo'n groep van 60 mensen (waaronder zo'n 35 kinderen) bij het monument geweest. Wij hebben het doel en nut van jullie stichting en monument uitgelegd, gezongen, gedachten uitgewisseld, rozenblaadjes gestrooid en steentjes gelegd. Het was een prachtig indrukwekkend half uurtje. Voor allen een mooie afsluiting van een ochtend waarbij we bijzonder stil stonden bij onze overledenen. Maar ook een brug vormde naar het concert op Wereldlichtjesdag."     

 

Wie weet...

WIELRENNERTJES OME JOOPS TOUR BIJ MONUMENT ONBEKENDE KIND

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EMm9c4JDbD4

Maandag 21 juli 2015 heeft de jeugdwielerronde 'Ome Joops Tour' het internationaal Monument voor het Onbekende Kind op de Veluwe aangedaan. 
Op deze eerste dag van de tour was dit wereldmonument, dat aandacht vraagt voor kinderen die hun kind-zijn niet konden of kunnen beleven, de eerste rustplaats voor de vele deelnemende fietsertjes en hun begeleiding.

De leiding van Ome Joops Tour en van Roses for Children vinden het belangrijk om samen met de wielrennertjes stil te staan bij al die kinderen die geen stem (meer) hebben, bij het feit dat er voor heel veel kinderen, om allerlei redenen nooit een fietsvakantie is. 
De burgemeester van Arnhem en een woordvoerder van Roses for Children heeft in een paar woorden de bedoeling van het monument aan de kinderen uitgelegd en zanger/gitarist Robin Scherpen bracht een kort muzikaal verhaal over de kinderrechten ten gehore. 
Op deze mooie plek waar kinderen herinnerd worden, hebben de fietsertjes duiven los gelaten, ballonnen opgelaten en (naam) steentjes bij het monument neergelegd.
Tijdens hun fietstocht hebben 'kinderrechten-vlaggetjes' aan de fietsen de kinderen zo nu en dan bewust gemaakt van de unieke vakantie die zij beleven. Dat zij in vrijheid een geweldige tocht kunnen hebben, maar dat er zoveel kinderen op de wereld zijn, die dat geluk niet (meer) hebben.

Wie weet...

.... dat Marlon de website zo aangepast heeft dat de engelse en franse vertalingen er nu ook op kunnen.

 

 

Een Roos voor:

William Deyman

ROOS contacpersonen Senegal

Een Roos voor:

Edwin Mentink

ROOS contactpersonen Roemenie

Een Roos voor:

John Brunekreeft

contactpersoon Yarden

Een Roos voor:

Yarden

ROOS hoofdsponsor

Een Roos voor:

Lia McGonigal

ROOS vertaler Engels

Een Roos voor:

Alanya Santa Cruz, Walter Meekes en Augusto

ROOS contactpersonen Peru

Een Roos voor:

Rob Frank en Lenny Kuhr

ROOS contactpersonen Israel

Een Roos voor:

Mersed Barakovic

ROOS contactpersoon Bosnie

Een Roos voor:

Miriam de Waard, Edwin Zanen

ROOS contactpersonen IJsland

Een Roos voor:

Kees Hulsman

ROOS contactpersoon Egypte

Een Roos voor:

Beate Ruck, Heino en Inge Schumacher

ROOS contactpersonen Duitsland

Een Roos voor:

Stephan en Wilna de Beer

ROOS contactpersonen Zuid-Afrika

Een Roos voor:

Krystyna Bukowiec

ROOS contact Polen

Een Roos voor:

Marja Hoveling

ROOS contactpersoon Aruba

Een Roos voor:

Jelle Akkersdijk

ROOS contactpersoon Zweden

Een Roos voor:

Colourful City koor o.l.v. Johnny Rahaket

het enthousiaste zingen voor ROOS

Een Roos voor:

Edith Leerkens

ROOS ondersteuner

Een Roos voor:

Herman van Veen

initiatiefnemer ROOS

Een Roos voor:

Monica Zeegers

medeoprichter ROOS 

Een Roos voor:

Gerda Geurtsen

voormalig ROOS voorzitter

Een Roos voor:

Gert Brinkhorst

voormalig ROOS voorzitter

Een Roos voor:

Frans Vroegop

(ZIM) sponsor stenentransport

Een Roos voor:

Theo Olthuis

Een Roos voor:

De ROOS vrijwilligers

Voor hun jarenlange inzet en volhardendheid.

Wordt Vriend

en doneer